Peruskoulupohjainen: opintoaika 3 vuotta

Ylioppilas- tai muu 2. asteen tutkinto: opintoaika 2 vuotta

Animaation osa-alue antaa monipuoliset valmiudet animaation tekemiseen ja käyttämiseen media-alan laajalla kentällä. Animaatioita käytetään markkinoinnissa, infografiikassa, osana video- ja elokuvatuotantoa, pelituotannossa, tuotevisualisoinnissa ja monissa muissa käyttökohteissa.

Myös animaation osa-alueella opinnot antavat laaja-alaiset perustaidot media-alan tuotteiden ja palvelujen tekemiseen. Opintoihin kuuluvat perusteet media-alalla toimimisesta ja monipuolisten mediamateriaalien tekemisestä vaikkapa videota, valokuvaa, tekstiä ja grafiikkaa sekä ääntä yhdistelemällä. 

Animaatio-opinnoissa käytetään kattavasti animaation eri työkaluja 2D- ja 3D- animaatiosta perinteisempään stop motion -tekniikkaan sekä tietokonegrafiikkaan. Opinnot antavat valmiuksia työskennellä eri animaation työtehtävissä esimerkiksi animaattorina, visualistina, tehosteiden tai mainosgraafiikan tekijänä. Opinnot antavat myös vankan pohja-osaamisen jatko-opinnoille animaation alueella.

Animaation osa-alueelle hakeutuvalle on hyödyksi hyvät valmiudet kuvataiteen alueella sekä tarinankerrontakyky. Opinnoissa tarvitaan myös sekä uteliaisuutta ja ennakkoluulotonta kiinnostusta tietotekniikkaan, koska animaation alueella työkalut ovat pääasiallisesti tietoteknisiä ohjelmia ja sovelluksia.