Audiovisuaalisen viestinnän osaamisalan tavoitteena on kouluttaa media-alan tekijöitä, joilla on vahva, laaja-alainen perusosaaminen sekä joltakin osa-alueelta syvempää ammatillista osaamista. Opit toimimaan media-alalla ja käyttämään ajanmukaista av-kalustoa, ohjelmistoja sekä tekemään erilaisia mediajulkaisuja.

AV-viestinnän osaamisalalla suunnitellaan ja toteutetaan erilaisia mediatuotteita: lyhytelokuvia, mainoksia, animaatioita ja pelejä. Opit tekemään ja tuottamaan liikkuvaa kuvaa, ääntä ja tehosteita ammattiohjelmistoilla ja -kalustolla. Tuotantopuolella saat valmiuksia järjestää ja organisoida edellä mainittujen tuotteiden lisäksi tapahtumia, esim. festareita ja näyttelyitä. Opinnot sisältävät vahvan perusosaamisen videosta, äänestä, valokuvasta, animoinnista ja graafisesta ilmaisusta.

Osaamisalat jakautuvat pienempiin ja alakohtaisempiin osa-alueisiin. Osa-alueiden opintotarjonta on suunniteltu vastaamaan kyseisen ammatti-alueen osaamistarpeita. Stadin ammattiopiston av-viestinnän osaamisalalla on tarjolla 8 erilaista osa-aluetta:

Animaatio (pk/yo)

AV-tuotanto (yo)

Liikkuva kuva (pk/yo)

Peligrafiikka (pk/yo)

Pelinkehitys (pk/yo)

Tapahtumatekniikka (pk/yo)

Visuaaliset tehosteet (yo)

Äänituotanto (pk/yo)