Peruskoulupohjainen (optimoitu kaksoistutkinnon suorittamiseen): Opintoaika 3 vuotta

Julkaisutuotannon osaamisalalla voi opiskella tarkempana osa-alueena digitaalista viestintää.
Huom! Tänä vuonna aloittavat suorittavat digitaalisen viestinnän ensisijaisesti kaksoistutkintona. Se tarkoittaa, että opiskelijat suorittavat lukion ja ammattitutkinnon samanaikaisesti. Opinnot suunnitellaan siten, että lukio-opintoja on tiettyinä aikoina ja ammattiopintoja tiettyinä aikoina.

Digitaalisessa viestinnässä tuotat laajasti digitaalisen median tuotteita. Keskityt verkko- ja mobiilisivustojen sisältöön, tuotantoon ja markkinointiin. Web-ohjelmoinnin perusteet (html, css, php ja JavaScript) sekä julkaisualustat tulevat tutuiksi. Visuaalisuus ja “nörtteys” ovat hyödyksi, ja tärkeä ominaisuus opinnoissa on innostus oppia uutta. Opinnoissa suunnitellaan ja toteutetaan verkkotuotteita ja niiden sisältöä (tekstiä, kuvaa, animaatiota, liikkuvaa kuvaa, ääntä) erilaisilla tekniikoilla.

Opinnot antavat laaja-alaiset perustaidot media-alan tuotteiden ja palveluluiden tekemiseen. Opintoihin kuuluvat perusteet media-alalla toimimisesta ja monipuolisten mediamateriaalien tekemisestä vaikkapa videota, valokuvaa, tekstiä ja grafiikkaa sekä ääntä yhdistelemällä.

Työelämässä digitaalisen viestinnän alalta valmistuneet ovat sijoittuneet monipuolisesti. Toimenkuva on usein mainostoimistossa graafinen suunnittelija, verkkosuunnittelija tai ohjelmoija. Digitaalinen viestintä on loistava pohja yrittäjyyteen ja jatkoon ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Nämäkin web-sivut ovat toteuttaneet digitaalisen viestinnän opiskelijat!