Painotuotanto on perinteikäs ja samalla voimakkaasti digitalisoituva ala. Alan tuotteita on kaikkialla ympärilläsi kuten autoteippaukset, tuotepakkaukset, tekstiilipainatukset, esinepainanta, mainokset ja esitteet. Kehittyvät digitaaliset menetelmät mahdollistavat yksilöllisen piensarjatuotannon perinteisten kirja- ja lehtituotteiden rinnalla.

Painotuotannon osaamisalalla opit muokkaamaan digitaalisia aineistoja ja valmistamaan erilaisia painettuja ja tulostettuja tuotteita. Opit tuntemaan erilaisia materiaaleja ja valitsemaan niille oikeat valmistusmenetelmät.

Alalla työskentelevän tärkeimpiä ominaisuuksia ovat tarkkuus, kiinnostus teknisiin laitteisiin ja teknologiseen kehitykseen. Terveysvaatimuksena on normaali värinäkö.

Painotuotannon työpaikat ovat mm. suurkuvatulostukessa, tekstiilipainamisessa, auto- ja mainosteippauksessa, pakkausalan yrityksissä sekä digipainoissa. Painotuotanto antaa sinulle teknologisen yleissivistyksen tämän päivän digitaalisen viestinnän tarpeisiin.

Kuulumme alan johtaviin oppilaitoksiin. Stadin ammattiopiston Painotekniikan opiskelijat ovat saavuttaneet Taitaja –kilpailuissa erinomaista menestystä keräten kirkkaimpia mitaleja enemmän kuin kukaan muu.

Osaamisalat jakautuvat pienempiin ja alakohtaisempiin osa-alueisiin. Osa-alueiden opintotarjonta on suunniteltu vastaamaan paikallisia osaamistarpeita. Stadin ammattiopiston painotuotannon osaamisalalla on tarjolla 2 erilaista osa-aluetta:

Digitaalinen tulostustuotanto (pk)

Piensarjatuotanto (pk/yo)