Ylioppilas- tai 2. asteen perustutkintopohjainen: Opintoaika 2 vuotta

Audiovisuaalisen viestinnän osaamisalalla voi opiskella tarkempana osa-alueena visuaalisia tehosteita. Tälläkin osa-alueella opinnot antavat laaja-alaiset perustaidot media-alan tuotteiden ja palvelujen tekemiseen. Opintoihin kuuluvat perusteet media-alalla toimimisesta ja monipuolisten mediamateriaalien tekemisestä vaikkapa videota, valokuvaa, tekstiä ja grafiikkaa sekä ääntä yhdistelemällä.

Tehostetuotannon opintolinjalla tehdään todellisuus uusiksi: täällä tulevat tutuksi esimerkiksi liikkuvan kuvan jälkikäsittely, erilaiset animaatiotekniikat ja green screen -työskentely.

Opiskelu aloitetaan tutustumalla monipuolisesti AV-viestinnän perusteisiin, kuten kuvaan, leikkaukseen, valaisuun ja ääneen. Ammattitaitoja opitaan ryhmissä tekemällä ja projekteja toteuttamalla. Perusteiden jälkeen opinnoissa keskitytään liikkuvan kuvan tehostesuunnitteluun ja –tuotantoon, jossa työvälineitä ovat ammattitason editointi- ja efektointiohjelmat. Tehostetuotannon opiskelijoista valmistuu jälkituotannon ammattilaisia, joiden erikoistumisaloja työelämässä voivat olla esimerkiksi trikkityöskentely, videografiikka tai 3D-tuotannot.